Dagens recept!
Krabbelurer |
ca 10 st | |||||||||||||||
Ingredienser
|
![]() | Tillagning Krabbelurer är ett roligt namn på dessa mumsiga bröd. Smeten, som är gjord med det nya vetemjölet som innehåller bakpulver, är mycket lätt att blanda. Krabbelurerna smakar gott antingen nygräddade med sylt och grädde eller kalla i utflyktskorgen. Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät. Värm drygt en matsked smör eller margarin i stekpannan på medelvärme. Klicka ner smeten med hjälp av två matskedar. Grädda fem krabbelurer i taget, 3-4 minuter på var sida. Se till att de inte blir för mörka. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumna med vispad grädde och sylt. |
Kommentarer
Trackback