Dagens recept!

Krabbelurer

 

ca 10 st

 
 

Ingredienser

finns som ekologisk vara1 ägg
finns som ekologisk vara5 msk socker
finns som ekologisk vara5 msk mjölk
finns som ekologisk vara2½ dl vetemjöl, med bakpulver
 1 tsk vaniljsocker
finns som ekologisk varasmör eller margarin att steka i
finns som ekologisk varaströsocker





    

Tillagning

Krabbelurer är ett roligt namn på dessa mumsiga bröd.

Smeten, som är gjord med det nya vetemjölet som innehåller bakpulver, är mycket lätt att blanda. Krabbelurerna smakar gott antingen nygräddade med sylt och grädde eller kalla i utflyktskorgen.

Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.

Värm drygt en matsked smör eller margarin i stekpannan på medelvärme.

Klicka ner smeten med hjälp av två matskedar. Grädda fem krabbelurer i taget, 3-4 minuter på var sida. Se till att de inte blir för mörka.

Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumna med vispad grädde och sylt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0